برای جا افتادن استانبولی چه نکاتی لازم است ؟
استانبولی پلو از جمله غذاهایی میباشد که اساس آن برنج و گوجه فرنگی میباشد که به عنوانی بعضی از افراد از آن نیز به عنوان دمیگوجه یاد میکنند.
ما را در ادامه این مطلب از آشپزخانه نمناک همراهی کنید تا برای شما دستور تهیه استانبولیپلو با گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگیرا بیان کنیم.
مواد لازم برای درست کردن استانبولی پلو
گوشت مغز ران بدون استخوان : 750گرم
برنج : یک کیلو
رب گوجه فرنگی : یک قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی : سه کیلو
پیاز سرخ کرده : 3 تا 4 قاشق سوپخوری
روغن : 100 تا 150گرم
نمک و فلفل : به مقدار کافی
استانبولی پلو
تعداد | زمان لازم پخت |
برای 6 نفر | 1 ساعت و 15 دقیقه |
طرز تهیه استانبولیپلو:
ابتدا برنج را تمیز کنید و با آب ولرم بشویید . بعد گوجه فرنگیها را بشویید و آب آن را بگیرد و به همراه آب معمولی پیمانه کنید و روی برنج بریزید ، به حدی که 4 انگشت از سطح برنج بالاتر به ایستد.
به اندازه کافی نمک به آن اضافه کنید و آب آن را بچشید تا خیلی شور نشود. چون برنج به صورت کته درست میشود باید در میزان ریختن نمک دقت کنید و کم کم نمک را بریزید تا به مزه دلخواه برسید.
بعد 3 تا 4 قاشق روغن هم داخل آب برنج بریزد و بگذارید تا برنج یکی دو ساعت خیس بخورد. گوشت را به صورت خیلی ریز خرد کنید ( به صورت قیمهای ) و به همراه پیاز سرخ کرده تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود.
بعد 2 تا 3 لیوان آب داخل گوشت تفت داده شده بریزید تا گوشت با حرارت کم بپزد.در حین پخت ، به آن رب و کمینمک هم اضافه کنید .
بعد از اینکه گوشت کاملا پخته شد و آب آن تبخیر شد . برنج را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و آب آن تبخیر شود.
اگر حس کردید آب برنج کم است و مغز برنج کمیخام است به آن یکی دو پیمانه آب یا آب گوجه فرنگی اضافه کنید.
طرز درست کردن استانبولی پلو
بعد از تبخیر کامل آب برنج ، وسط آن را باز کنید و گوشت قیمه را وسط آن قرار دهید و بعد با برنج روی آن را بپوشانید .
در قابلمه را محکم ببندید و روی حرارت کم قرار دهید تا برنج دم بکشد.این برنج را میتوانید در فر هم به مدت نیم ساعت با حرارت 350 درجه و یا یکساعت با حرارت 300 در جه هم دم کنید.
استامبولی را میتوانید با گوشت چرخ کرده و یا رب گوجه فرنگی هم تهیه کنید. که در اینصورت باید حدود یک لیوان از رب مرغوب استفاده کنید.
برای پیمانه کردن برنج هم بهتر است به ازای هر پیمانه برنج یک و نیم تا 2 پیمانه آب در نظر بگیرید.
اگر هم از گوشت چرخ کرده استفاده کردید ، بهتر است گوشت را با پیاز سرخ کنید و یک قاشق رب را در یک لیوان آب مخلوط کنید و داخل گوشت بریزید تا به آرامیگوشت بپزد و آبش کشیده شود.
استامبولی پلو با آب گوجه فرنگی تازه و گوشت قیمهای خیلی بهتر میشود.
استانبولی با رب و گوشت چرخ کرده
استامبولی پلو جزو پلوهای مخلوط به حساب میاید که میتوان آن را با گوشت چرخ کرده ، گوشت تکهای و گوشت مرغ تهیه نمود. مصرف آب گوجه فرنگی تازه در تهیه این غذا بجای رب گوجه فرنگی بسیار مناسب تر و لذیذ تر است. ولی در صورت مصرف رب گوجه فرنگی باید از رب خوشرنگ و خوش طعم استفاده کنید.
باید برنج را پیمانه کرد و به اضای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب در نظر گرفت.
در صورت استفاده از گوشت چرخ کرده و یا هر گوشت دیگری ،ابتدا گوشت را با پیاز سرخ کرده کمیتفت دهید و یک قاشق رب را با یک لیوان آب داخل آن بریزید و اجازه دهید در حرارت ملایم پخته شوند تا آبش کاملا کشیده شود و بعد از آن استفاده کنید.
همچنین بخوانید:
نکاتی برای خوشمزه تر کردن استانبولی پلو :
برای تهیه استانبولیاستفاده از برنج ایرانی طعم بهتری خواهد داشت هر چند طبخ آن دشوارتر از برنجهای وارداتی است و ممکن است شفته شود، ولی با رعایت 2 نکته میتوانید این مشکل را حل کنید.
1- میتوانید آب جوش کمتری در برنج بریزید و در صورت نیاز بعدا کمیآب اضافه کنید یا کمیزودتر در قابلمه را ببندید.
2- سعی کنید از برنجی استفاده کنید که قبلا آن را طبخ کرده اید.
نکاتی که در پایین گفته شد کاملا سلیقهای است و شما میتوانید به میل خودتان میزان آن را کم و زیاد کنید.
- در صورت تمایل استفاده از نصف پیمانه شیره تمبرهندی همراه آب جوش، استانبولی پلو را ترش میکند. ( تمبر هندی از خاصیتی برخوردار میباشد که باعث بهبود گردش خون میشود و در سلامت قلب نیز موثر است)
- استفاده از آب مرغ استانبولی پلو را خوشمزه تر میکند.حتی میتوان استانبولی پلو را با مرغ هم تهیه کرد.
- در صورت رنگ نداشتن گوجهها از یکی دو قاشق رب هنگام تفت دادن گوجهها استفاده کنید.
- عصاره گوشت و یا مرغ برای لذیذ تر شدن استامبولی پلو استفاده میشود.
- برای اینکه ته دیگ برنج به دلیل وجود رب گوجه فرنگی نسوزد از قابلمه تفلون یا شعله پخش کن استفاده کنید تا ته دیگ خوبی به دست بیاورید.
- دارچین یا ادویه پلویی عطر خوبی به غذا میدهد.
- میتوانید سیب زمینیها را جداگانه سرخ کنید و هنگام سرو پلو لابه لای آن بریزید.
- استفاده از زعفران عطر و رنگ غذا را چند برابر میکند.
- پیشنهاد میکنیم گوجه فرنگیها را ابتدا کبابی کنید و بعد پوره کنید و در غذا بکار ببرید چون مزه متفاوت تری خواهید داشت.
- برای اینکه شکل و شمایل غذا بهتر شود در هنگام تفت پیاز از فلفل دلمهای سبز یا قرمز نگینی شده هم میتوانید استفاده کنید.
- برای عطر و طعم بهتر پلو میتوانید نصف پیمانه برنج دودی به غذایتان اضافه کنید تا هم عطر غذا را بی نظیر کند و هم این کار باعث میشود کسانی که با بوی گوشت در پلو مشکل دارند، از طعم غذا لذت ببرند و بوی گوشت را کمتر احساس کنند.
- سعی کنید از قابلمههایی استفاده کنید که در آن خوب بسته شود و سوراخ داشته باشد . تا از دم کنی استفاده نکنید. چون باعث خوش قیافه تر شدن غذا میشود. البته این نکته را در مورد انواع پلو و چلو کاربرد دارد.
نکات تکمیلی در مورد استانبولی پلو
استانبولی پلو جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و و 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
استانبولی پلو را میتوانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
فواید و ارزش غذایی استانبولی پلو
فواید لوبیا سبز یک گیاه چند منظوره است که هم چربی کمیدارد و هم فیبر غذایی بالایی دارد. اگر شما در حال تلاش برای کاهش وزن هستید، اضافه کردن لوبیا سبز به رژیم غذایی شما ممکن است مواد مغذی ضروری را بدون اضافه کردن کالری بیش از حد تامین کند.
خوشبختانه، لوبیا سبز میتواند خام خورده شود، و همچنین در غذاهای سالم مانند سوپ و ظروف جانبی استفاده میشود. درک چگونگی ترکیب لوبیا سبز در برنامه کاهش وزن شما میتواند به شما برای لذت بردن از این غذای کم کالری و سبزیجات کم چرب کمک کند.
منبع: استانبولی پلو نمناک